Το Βιογραφικό μου

Είμαι υπερήφανος για την ταπεινή καταγωγή μου. Είδα το φως της ζωής στην Εξοχή Κατερίνης, όπου μεγάλωσα σε φτωχό οικογενειακό περιβάλλον μιας πολύτεκνης οικογένειας πέντε παιδιών, είμαι βαθύτατα πιστός Ορθόδοξος, ζω τον αληθινό Χριστό, υπεραγαπώ την πατρίδα μου και δεν προδίδω τις ιδέες μου.
Δεν είμαι ανακόλουθος από την θεωρία στην πράξη και δεν με προβληματίζει ο χαρακτηρισμός όσων δεν με ξέρουν. Απλώς τους προσκαλώ με το «έρχου και ίδε» (έλα και δες).
Γεννήθηκα τον Νοέμβριο του 1962 από πρόσφυγες γονείς ποντιακής καταγωγής. Αποφοίτητα το έτος 1974 με Άριστα τις εγκύκλιες σπουδές στην Εξοχή (Δημοτικό).
Το 1980 ολοκλήρωσα τις σπουδές της μέσης εκπαίδευσης (Γυμνάσιο και Λύκειο) στην εκκλησιαστική σχολή Λαμίας με Άριστα. 

Το ίδιο έτος μετά από τις πρώτες Πανελλήνιες εξετάσεις πέρασα στη Θεολογική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο και μεταγράφηκα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για λόγους οικογενειακούς και κυρίως οικονομικούς.
Αποφοίτησα την πρώτη εξεταστική περίοδο του 1984 με βαθμό Άριστα. Ήμουν ειδικός μεταπτυχιακός υπότροφος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές με θέματα «Η Ορθοδοξία στους Σλαβικούς πληθυσμούς και την Ανατολική Ευρώπη».και « Η Κοινωνιολογία της Θρησκείας». Επιπλέον σπούδασα Φιλολογία και Βυζαντινή Μουσική. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο πολεμικό ναυτικό, στην ναρκοθέτιδα Άκτιο. Κατά τα σχολικά έτη 1986 - 1988 εργάστηκα ως αναπληρωτής καθηγητής στο Λύκειο Πολυκάστρου Κιλκίς και στο 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Τον Αύγουστο του 1988 διορίστηκα ως τακτικός καθηγητής στο Γυμνάσιο Ανναράχης - Εμπορίου Πτολεμαΐδας. Το 1989 μετατέθηκα και υπηρέτησα στα Γυμνάσια Ποντοηράκλειας - Πλατανιάς και Αξιούπολης Κιλκίς. Από τον Ιούνιο του 1990 μέχρι και το 1999 ήμουν οργανικά τοποθετημένος στο τότε Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Κατερίνης. Κατά καιρούς υπηρέτησα  με αποσπάσεις ή διαθέσεις ή συμπληρώσεις ωραρίων στα παρακάτω σχολεία της πόλης μας: 2ο ΤΕΛ, στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, στο 3ο Γυμνάσιο, στο 1ο Λύκειο, στο 4ο Λύκειο. Από το 2000 μέχρι και το 2015 υπηρέτησα στο 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης (Πρώην 2ο Ενιαίο Λύκειο).
Είμαι ο:
- Ιδρυτής πολιτιστικών συλλόγων (Πολιτιστικός Σύλλογος Νεότητας Εξοχής - Ποντιακός Σύλλογος Εξοχής).
- Εισηγητής, συνιδρυτής και μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Επικοινωνίας και Πρόληψης κατά των ψυχοδραστικών ουσιών = (ναρκωτικών) Νομού Πιερίας (Άτρακτος - ΟΚΑΝΑ).
- Λαϊκός Ιεροκήρυκας της Μήτρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
- Άρχων πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Εξοχής.
- Σκηνοθέτης και δάσκαλος θεατρικών ποντιακών έργων.
- Χορωδός και μαέστρος μαθητικών χορωδιών.
Διετέλεσα:
- Μέλος διοικητικών συμβουλίων σε διάφορα πόστα πολλών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Κατερίνης.
- Μέλος σχολικών επιτροπών.
- Μέλος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του πρώην δήμου Ελαφίνας.
- Μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του πρώην Νομού Πιερίας.
- Μέλος επιμέρους τομέων έκφρασης πολιτισμού της Ένωσης Ποντίων Κατερίνης.
- Κοινοτικός σύμβουλος αρχηγός συνδυασμού.
- Δημοτικός σύμβουλος δήμου Ελαφίνας και επικεφαλής δημοτικής παράταξης.
- Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας.
- Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Κατερίνης.
Ασχολήθηκα με καινοτόμα προγράμματα στη σχολική πράξη: Περιβαλλοντική εκπαίδευση, διαφυλική αγωγή, βουλή των εφήβων, ισότητας των δυο φύλων, θεατρική αγωγή, μουσική.
Εισηγήθηκα στους:
Α) Στον Σεβασμιότατο Γέροντα πρώην επίσκοπο Κίτρους και Κατερίνης κ.κ Αγαθόνιο το 1990.
Τα συσσίτια της Αγάπης: σήμερα όλοι τα γνωρίζουν λόγω της οικονομικής ανέχειας που μαστίζει τον ελληνικό λαό.
Τους εκκλησιαστικούς παραστάτες δηλαδή τους πνευματικούς οδηγούς της ορθοδοξίας στο σύγχρονο σχολείο που υποφέρει μέχρι σήμερα, από ένα μικρό κομμάτι που εκφράζεται ως υλιστική καπιταλιστική αθεϊστική δεξιά που προβάλει τον τύπο του Homoeconomicus (το χρήμα πάνω από τον άνθρωπο) και την αθεϊστική ακραία αντίληψη διάφορων ιδεολογικών τάσεων, ανθρωποθεϊστικών, μηδενιστικών, κοινωνικοπολιτικών και ψυχαναλυτικών αθεϊστικών ομάδων.
Β) Στην πρώτη Αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση καθώς και στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης όπως επίσης και στους διάφορους φορείς της κοινωνίας εισηγήθηκα ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας την δημιουργία του κέντρου επικοινωνίας και πρόληψης κατά των ναρκωτικών (ΑΤΡΑΚΤΟΣ).
Γ) Στην ΟΛΜΕ (Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο των καθηγητών της Ελλάδος)
Την ιδέα για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που αφορά ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το Γυμνάσιο λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων. Ένα τέτοιο έγινε και στην Κατερίνη.
Το 1996 ανέλαβα την πρωτοβουλία να ευαισθητοποιήσω  τους μαθητές και τις μαθήτριες μου, του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου και τους (τις )συναδέλφους μου στην οργάνωση εράνων αγάπης σε τρόφιμα, ρουχισμό και χρήματα, για να απαντήσουμε στο πρόβλημα των παλιννοστούντων αδελφών μας ελληνοποντίων διωγμένων προσφύγων από τον Καύκασο (σημερινή δημοκρατία της Γεωργίας) που έφυγαν άρον - άρον από τις πατρογονικές τους εστίες χωρίς οικονομική αυτοτέλεια λόγω του εμφυλίου πολέμου στην εμπόλεμη τότε χώρα που διέμεναν
Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ ότι το χρέος μου είναι να συμπαραστέκομαι στον όποιο αδελφό μου έχει ανάγκη και με χαρακτηρίζει η ιδέα του κομμουνιστή της αγάπης.
Ως ενεργός πολίτης εκφράζομαι με τις ιδέες του μέτρου και όχι των ακραίων αντιπαραθέσεων.
Πολιτικά ανήκω στο φάσμα των κοινωνικών ομάδων που γνώμονα έχουν το κοινωνικό συμφέρον, είμαι κοινωνιστής, αγωνιστής, επαναστάτης, ανατρεπτικός στα κακώς κείμενα της πολιτικής των συμφερόντων και της ιδιοτέλειας. Δεν με ενδιαφέρει μόνο το δέντρο αλλά και το δάσος.
Είμαι πολύτεκνος πατέρας πέντε παιδιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου