Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Μιχαηλίδης καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Στέργιου Καστόρη

Ανακοίνωση 
Υποψηφίου Δημάρχου
Γιώργου Μιχαηλίδη

Λόγοι υγείας μιας οίωσης που με ανάγκασε να καθηλωθώ στο κρεβάτι με παράλληλο έντονο πόνο απόρροιας αυχενικού συνδρόμου με κράτησε μακρυά από την λαϊκή διαμαρτυρία του τοπικού συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό και την Συμφωνία των Πρεσπών στην πόλη μας.
Ώστοσο πληροφορήθηκα με πολύ θλίψη, αλλά και έντονη αγανάκτηση το γεγονός της ακραίας αντίδρασης μη δημοκρατικής μερίδας μικρής, ευτυχώς, διαδηλωτών που ξεπέρασαν τα όρια της κάθε επιτρεπόμενης έκφρασης του συντάγματος και τους νόμους μιας ευνομούμενης πολιτείας, που δίνει μεν το δημοκρατικό δικαίωμα να διαδηλώνει κάθε ένας Έλληνας πολίτης, μάλιστα δε με ειρηνικό τρόπο.  
Η χθεσινοβραδινή τραμπούκικη επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας Στέργιου Καστόρη από ομάδα ακραίων μη σεβόμενων τα δημοκρατικά ιδεώδη και τους θεσμούς της Ελληνικής πολιτείας με βρίσκει παντελώς αντίθετο με τέτοιες ενέργειες.
Καταδικάζω απερίφραστα οποιονδήποτε χρησιμοποιεί βία έναντι εκπροσώπων του λαού με θεσμικό ρόλο αλλά και όλων εκείνων που δεν σέβονται τις οιοδήποτε απόψεις που ενδεχομένως δεν αρέσουν, ή τα πρόσωπα που δεν μας έχουν προσβάλει προσωπικά. Και προφανώς αναφέρομαι όταν δεν μας προσβάλουν είτε τη γενετήσια μας έκφραση, την προσωπική μας πίστη, την οικογένεια μας ή τις προσωπικές μας ιδέες.
Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες του δήμου μας, ανεξαρτήτως ιδεολογικών - κοινωνικών - πολιτικών - θρησκευτικών πεποιθήσεων και απόψεων, θα πρέπει να απομονώσουν κάθε έναν από αυτούς και φυσικά τις όποιες ακραίες φασιστικές, ναζιστικές και σταλινικές νοοτροπίες του χθες που δυστυχώς ανακύπτουν κάθε φορά, με διάφορες αφορμές. 
Επίσης έχουν υποχρέωση όποιοι εκ των συναδέλφων υποψηφίων δημάρχων ήταν παρόντες να καταγγείλουν τα πάσης φύσεως έκτροπα, όπως και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κίτρους με το πρεσβυτέριο του, καθώς και ο πιστός λαός της πόλης μας. Επίσης καλώ όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να θέσουν το ζήτημα, ακροθιγώς στους μαθητές (καλλιεργώντας δημοκρατικά και ευαισθητοποιημένα), μια νεολαία προφανώς με πατριωτική ελληνοπρεπή και ορθόδοξη χριστιανική αγωγή χωρίς ακραίους βερμπαλισμούς, τοιχοδιωκτικού τύπου, χωρίς χουλιγκανισμούς, χωρίς φασιστικούς νεοναζισμούς και σταλινισμούς.
Τέλος δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε ως γονείς στα παιδιά μας αλλά και στα εγγόνια μας να καλλιεργούν το μίσος, τη μισσαλοδοξία, το ρατσισμό και τη βαρβαρότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου